El Raspinell - Gestió i Educació Ambiental
Col·laboracions
Enllaços d'interès
Gestó Ambiental
Educació Ambiental
Presentació El Raspinell
Novetats a El Raspinell
Col·laboracions

El Raspinell col·labora amb el Centre de Recuperació d’Amfibis i Rèptils de Catalunya (CRARC) en l’organització de cursos pràctics de manipulació d'amfibis i rèptils. En aquests cursos s’aprèn a identificar les principals espècies autòctones i exòtiques de rèptils i amfibis. També es coneixen les tècniques de manipulació, sexatge, captura i gestió de diferents espècies, tant en captivitat com en llibertat. A més, els assistents aconsegueixen familiaritzar-se amb els estris i les tasques específiques del món de l’herpetologia.

El Raspinell col·labora amb Diving Grassi Sub l’Escala en l’organització de cursos de submarinisme, com els cursos Open Water Diver (d’iniciació) i Advanced Open Water Diver, a més del curs de primers auxilis Emergency First Response (Medic First Aid).

Els cursos segueixen l’estàndard i els procediments PADI, i es duen a terme sota la direcció d’instructors qualificats.

El Raspinell col·labora habitualment amb el Grup d'Estudis M@re Nostrum, a través d’articles i reportatges divulgatius sobre temes marins d'interès general publicats a la seva plana web.

Des de la Societat d’Estudis i Recerca de Salt es treballa per gestionar el programa d'educació ambiental dedicat a  la introducció de la cigonya blanca. Al mateix temps, també des de la Societat d’Estudis i Recerca de Salt, es duen a terme tutories amb la Universitat de Girona, l’Escola Forestal Casa Xifra de Santa Coloma de Farners i l'IES Salvador Espriu de Salt. En tots tres casos, l’objectiu principal és el de permetre als alumnes fer pràctiques a les empreses interessades.

Paral·lelament, s'han realitzat treballs d'investigació i articles divulgatius sobre els mamífers del pla de Salt i la  qualitat  ecològica  dels  rius  i  recs  de Salt. Tots aquests treballs s'han inclòs en el I Quadern del Centre Naturalista de Salt.


CSS vàlid XHTML 1.0 vàlid